Friday, May 15, 2009

Kristjani blogi

Tere!

No mis ma ikka oskan kosta? Korjame sidruneid siin rahulikult ja muud midagi. Mingi telekanal naitab meil eurovisiooni ka, aga see on nii jube asi, ma ei suuda seda vaadata. Kadi hirmsasti kibeleb, seeparast ei jaa muud yle, aga mis seal salata, parema meelega korjaks kasvoi sidruneid samal ajal.
Meie toopaevad on umbes 6-6,5 tunnised. Alustame kell 9-9.30 ja lopetame 15.30. Ainuke vaba paev on laupaev (idee jargi),aga kui vihma sajab, siis ei toota. Umbes 5 paeva tuleb iga nadal keskmiselt. 2 paeva puhkust on liiga palju, yhest piisaks taiesti. Igatahes ma teenin selle sidrunikorjamisega siin paris hasti. Jarve Juss kunagi mainis, et mis sa sinna Austraaliasse ikka lahed, et elad kuskil krevetilaeval ja teenid 10 dollarit paevas :))) Aga tegelikult ma teenin kuskil 40 dollarit tunnis, hahaaa. Maksud maha muidugi. Kadi on ka vaga tubli, arge muretsega, alguses kurtis, et natuke raske, aga korjab ilusti ja laheb iga paevaga kiiremaks. Nii et monda aega peatume siin veel, kuni on raha piisavalt, siis vaatab, mis edasi saab. Voib-olla vaike puhkus kuskil soojal saarel. Teine variant oli, et laheks Uus-Meremaale moneks ajaks, aga seal pidi kylm olema, juuni ja juuli kuu koige kylmemad. Eks paistab, kui tood jatkub, siis oleme osa juunikuust ka siin. Tana lahme kinno Angels and Demons filmi vaatama. Raamatu lugesime molemad labi,paris huvitav oli. Meie vaba aeg jagunebki teleka vaatamise ja raamatulugemise vahel enamjaolt. Monikord kaime raamatukogus netis ka. Kino on nii kaugel meie hostelist, selleparast pole sinna veel sattunudki. Yhe korra tegin sporti ka, kaisin joe aares jooksmas, aga see ongi siiamaani jaanud ainsaks korraks, Kadi kais ka korra sportimas. Telekast tulevad enamasti samad saated, mis Eestiski, seebikad (vaprad ja ilusad, naabrid, kodus ja voorsil), tosieluseriaalid (biggest loser, masterchef jne), seriaalid (law and order, Medium, Merlin jne), aga vaga palju naitavad nad seda oma Austraalia jalgpalli ja rugbyt. Ja kui te arvate, et Eestis naidatakse palju reklaame TV-s, siis te eksite, siin on iga 10 min tagant reklaamid. Naiteks Simsponite ajal on 4-5 korda reklaami paus, seega 20 minutisest multikast saab sujuvalt 30 min. Ja kui mingi film on muidu 90 minutit, siis siin telekast vaadates on see peaaegu 3 tundi. Vot nii.
Nagin raanmatukogus yht eestlast, Tonist, kes oli ka Manjimupis kunagi. Nyyd tootab siin monda aega ja laheb Jaapanisse oma tydruksobrale kylla.
Nonii, mis ma siis muud oskangi kosta? Homme jalle toole, vaga monus :P

Tervitame koiki ja ootame juba Eestist saabuvat pakki magusaga (kahju, et soolasemat stuffi saata ei lubatud, namm-namm, hea meelega oleks nosinud juustu ja vorsti, mida muidu siin eriti ise osta ei raatsi,hahaaaaaaaaaa)!!

Kristjan ja Kadi

No comments: