Tuesday, August 25, 2009

sihtpunkt- Darwin!





Kadi: Niisiis, Alice Springsis veetsime paar paeva ja oligi aeg hakata pohjapoole liikuma. Teekond sinna oli pikk. Aga onneks jaid teepeale veel moned vaatamisvaarsused, kus tegime vahepeatusi. Nende hulgas naiteks Devils Marbles, ehk siis suured kivikamakad, Daly waters oma vaga omanaolise roadhouse'iga, kus paljud inimesed olid endast midagi maha jatnud. Mone riideeseme voi oma riigi raha. Nagime muideks seal ka eesti rahatahti. Ytlen veelkord, eestlasi tundub siin maal ikka paris palju olevat.Jatsime ka meie yhe eesti 25 kroonise yhte sellisesse bensiinijaama, peale on kirjutatud ilusasti Kadi ja Kristjan :) Kylastasime ka yhte vaikest ufo kyla. Vaidetavalt nahakse seal paris tihti ufosid. Meile kahjuks midagi silma ei hakanud, aga ajakirjadest valja loigatud jutud-pildid raakisid enda eest.
Seejarel, ikka veel keset tyhermaad, leidsime yhe toelise oaasi, ja seda sona otseses mottes- see oli vihmametsa moodi maa-ala, kus oli looduslikud soojavee allikad. Thermal pools on see siis inglise keeles. Palmide all on ilus, rohekas-sinine looduslikult soe vesi. Soojust on seal kontantselt koguaeg 34 kraadi. Ja juba aastasadu on see inimestele seal loogastusvoimalust pakkunud. Nii ka meile. Muidugi laksime ka meie sinna ligunema. Tore, hea soe vesi ju. Kuigi mis siin salata, kuumal talvepaeval on kylmem vesi ikka vist parem. Hoopis teine asi oli aga siis, kui sai snorgeldamismaski pahe panna ja vee alla vaadata- oiiii kui tore maailm sealt avanes. Ei mingeid koralle, ega midagi, aga vesi oli nii selge, ja seal oli nagu haldjamaailm! See on koige oigem sona vist. Moned kalakesed ujumas, pikad puurondid kallaste aares, rohekas sammal peal. Nii nii ilus oli see! Ja vesi oli niinii selge, nagi vaga kaugele! Mulle igatahes tundus kyll, et ma olen haldjariigis. Aga nii kui pea veest valja pistsid, siis nagid jalle inimesi ja muide ka yhte huvitavat pika peenikese kaelaga lindu ka, kes seisis meist meetri kaugusel ja pyydis kala. Ta ei kartnud inimesi ikka kohe yldse mitte. Ometi taiesti vaba looduse lind ju. Korra, kui ta vette soostis, et kala ara tuua, riivas ta oma tiivaga mu pead, ma ehmatasin taitsa ara, motlesin,et ta rundab mind. Hehee. Ei runnanud midagi, kala toi ainult veest ara :) Kristjan laks ujus nats edasi mooda seda kraavi, voi siis joge ja nagi kaldal yht umbes meetripikkust goannat pikutamas paikese kaes.(goanna on yks suur sisalik). Ma jooksin kaldalt talle vastu ja sai paris toreda pildi, Kristjan vees ujumas ja sisalik nagu muuseas umbes meetri kaugusel temast :))) Kirsikale kindlasti oleks ka seal meeldinud ujuda :) ja olgu veel oeldud, et parast see sisalik laks vette ujuma, nii et nad oskavad ka ujuda ilusasti inimeste seas :)
edasi oli meil jalle pikk maa soita. Kordamooda soitsime, mina ja Remmo, see hollandi kutt.
Ja mis seal ikka, lopuks joudsimegi kohale. Darwin! Koige pohjapoolsem pealinn siis! Osariigi pealinn. Koige soojem ja niiskem. Kilomeetreid sai maha soidetud umbestapselt 6000. :) (Cairns-Alice Springs- Uluru-Alice Springs- Darwin)

4 comments:

Laura E. said...

Väga tore oli teid täna näha-kuulda. Ja Kristjan- super soeng! Palun enam mitte minna tagasi 10 aasta tagusesse aega ;) Musid kallid!!!!

Kairit said...

Mul on hea meel, et teil endiselt super hästi läheb seal kaugel kaugel teiselpool maakera! Ma olen teie tuline fotode fänn. Ma pean teie ees mütsi lihtsalt maha panema...igakord kui uusi pilte näen, jään neid vaatama pikalt. Silm puhkan noh!!!

Ja teie blogi on äärmiselt huvitav lugeda ka!

Olge musid ja kallid ning rokkige 24/7 edasi :)

Anubis said...

http://picasaweb.google.com/Einroos/Austraalia2

sinna panin natuke pilte veel

Anonymous said...

Noh, nägin teid siis eile (SKYP)-nagu kollid öös (teie aja järgi1/2 2). Minge siis korralikult tööle (Kristjani vanaemale see meeldiks; ta juba peab teie reisi õigeaegseks, sest Jassi-Tiina lapsed nutsid nende 2-nädalase reisi jooksul emmet pidevalt taga). Proovige kätt ka loomafarmides, nt.lambapügamises.Emps.