Sunday, November 16, 2008

kohtumine ookeaniga







Nii, täna käisime Yanchepi looduspargis kohalike loomadega tutvust tegemas. Saime omale uuteks sõpradeks kängurud, unimütsid koaalad, pikk-kael kilpkonna, igasuguseid papagoisid ka. Känguruid oli seal ikka eriti palju, aga pai teha ei saanud päris. Ma tahtsin krokodille ka näha, aga selleks pidavat Darwinisse minema Belinda sõnade järgi. Äkki kunagi siis jõuabki :). Tahtsime endale kohalikud pangakontod teha, aga pank pandi laupäeval juba 12.30 kinni ja kuigi me jõudsime 12.20 sinna, ei soovinud pangatibi oma tööandjale miskipärast 2 klienti juurde, nii et see lükkub järgmisse nädalasse. Vodafone kõnekaardid ostsime ka, eks ma teatan oma uue numbri Teile millalgi, praegu ma ei viitsi. Kell on 4 hommikul siin praegu, mul läks uni ära, läksime juba enne kella 21 magama ka, uni on ikka paigast ära veel. Hommikul lähme ookeanisse snorgeldama, Belinda tõi eile maskid ja torud. Hahaaaaa, selgus, et see elukas, kes eile Kadit siin maja ümbruses oma müriseva häälega ärevusse ajas, oli KONN :). Mootorratta-Konn või kuidas see Belinda ütleski. No worries igatahes, mu emale see elukas kindlasti meeldiks. Mis siis veel? Mõtlesime, et kui saame oma pangakontod ja TFN numbrid ja asjad kõik korda, siis sõidame allapoole Margaret Riverisse, kus on palju igasuguseid farme, aga seda hakkame esmaspäeval internetist uurima täpsemalt. Perthist pidi sinna umbes 3 tunni sõit olema. Kusjuures Perth on ikka hiiglama suur, nimelt see Yanchepi küla, kus me praegu olema, on Perthi linna osa, kuigi see on oma 50-60 km kaugusel kesklinnast. No küllap jõuame siin veel seigelda küll, Freemantles tahaks ära käia, rongiga on sinna pool tundi sõitu Perthist, ookeani ääres ja puha, pidi ilus linnaosa olema. Freo nagu kohalikud seda kutsuvad. Netti saame Belinda arvutist, seega pilte ja blogi laene mälupulga abil netti. Aga mis seal ikka, ma vaatan veidi nüüd Smallville ja siis magan loodetavasti mõned tunnid, bye!

Nüüd on juba selle sama päeva õhtu ja jutujärje võttis üle jälle püstkirjas kirjutav Kadi :) Tänane päev möödus meil ookeaniga tutvudes. Võin nüüd enda Cv'sse lisada, et olen ookeanis ujunud. Sest see oli tõesti täiesti omaette elamus-kogemus. Väga mõnusad lained, soe, ei tegelikult ikka kuum! Päike! Päevad on siin tõeliselt päikeselised! Vesi oli umbes 20-21 kraadi soe. Ei old väga soe, aga samas ka mitte külm. Kui juba sisse sai oli täitsa mõnus. Me oleme ju külma Eesti merega harjunud, seega oli see täitsa OK. Sain vees jutule ühe indoneesia tüdrukuga, kellel polnud aimugi kus Estonia asub :) Kirjeldasin talle aga tundus et ega ta ikkagi ei tea kus asuvad balti riigid või kus on soome ja rootsi. No mis seal ikka, tegelikult oli väga tore tüdruk. Kristjan vist juba mainis, et siin Perthi ümbrused, ja ilmselt ka kogu Lääne-Austraalias ja võibolla ka kogu Austraalias on asiaate päris palju. Ikka iga nurga peal. Siin ja seal.

Ja täna käisime ja Aqwalandis! Vau! Nii palju erinevaid veeloomi ja siis see suur tunnel, kus näed veeloomi enda kohal ujumas! HAID! Nii suured ja kurja näoga haid! Ja siis need suured merikilpkonnad (sea turtles)! Ja üks ääretult ilus ja vahva, eriskummaline loom, sea dragon oli ta nimi vist. Igatahes ta nägi välja nagu taim!!! :) ent ometi oli ta täiesti loom, elas ja liigutas ja oli isegi natuke draakoni moodi. Merihobu moodi ka. Ühest sugukonnast, eks me katsume temast pildi ka üles panna, aga see on natukene udune.

Oi ja ookean on nii sini-sinine! niii ilus!

t'na on uus paev ja meil on maja taiesti tyhi. Belinda laks tooasjus kodust ara. Ja meil on tana eesmargiks teha endale pangakontod mingisse panka. Lahme tana bussidega seiklema et leida midagi sobivat.

ps! nii hea on lugedas igast kommentaare ja arvamusi! :)

6 comments:

Kairit said...

No niiiii, Kadi on meil ookeanis ujumas käinud. Norrrrmaaaaaaaaalne! Igavesti vahva värk teil seal. Sa saad ikka maruvahva kogemuse võrra rikkamaks. CV tuleb kindlasti sisutihe selle võrra! :D hehe. Ei, tegelikult superlahe tundub olevat. Ei noh ma ei saa...te saite ookeanis ujuda. Küll teil veab. Eesti rannad sakivad, vesi siin sakib veelgi rohkem ja mis kõige hullem, ilma sakib kuubis. Täna õhtul Tallinnas tuli lörtsi ka. Absurdne...teie mõnulete ilusate ilmadega Austraalias aga meie mõnuleme sittade ilmadega Eestis. I'm not jelaous...not at all :D Siiski, Eestis tore olla. Hahahaaaa

Aga Te nautige siis igat minutit täiel rinnal. Ok, nüüd lõpetan. I'm out. :)

K.

Pilgrim said...

tore, et sa meie tegemisi jalgid :) ma hea meelega jalgiks sinu tegemisi ka :)

Kairit said...

A no ma üritan siis oma tegemistest kuidagi märku anda.:) hehe

Unknown said...

Kadi, ma ei ole aru saanud veel, kes Belinda on?ST, kuidas te teda tundma saite?

Katri olen muide :)

Kadi ja Kristjan said...

hehee..Belinda on meie majutaja :) internetist yhelt lehelt leidsime :)

Unknown said...

Aaa..aga kas te nagu maksate talle ka või lihtsalt heast südamest kostitabki inimesi :) ?